top of page
  • Writer's pictureNOA

Zakaj se odločiti za študij logistike, transporta in trajnostne mobilnosti? Sodoben pristop k pridobivanju strokovnega znanja

Updated: Jan 29

Razmišljate o svoji akademski in poklicni prihodnosti? Vas zanima področje, ki združuje upravljanje podjetij, reševanje problemov in strateško razmišljanje? Če je odgovor pritrdilen, bi lahko študij logistike bil odlična izbira za vas. V tem članku bomo raziskali razloge, zakaj bi morali študirati logistiko, prednosti študija na spletu ter kako vam lahko NOA v Sloveniji ponudi dinamičen in sodoben pristop k pridobivanju strokovnega znanja na tem področju.


1. Pomen logistike

Logistika je ključen vidik vsakega podjetja ali organizacije, ki vključuje načrtovanje, izvajanje in nadzor učinkovitega pretoka blaga, storitev in informacij. Igra ključno vlogo pri zadovoljevanju zahtev strank, zmanjševanju stroškov in ohranjanju konkurenčne prednosti na trgu. S študijem logistike pridobite dragocene vpoglede v upravljanje verige oskrbe, transport, nadzor zalog, skladiščenje in druge ključne dejavnosti, ki prispevajo k celotnemu uspehu podjetij po vsem svetu.


2. Karierni priložnosti v logistiki

Diploma iz logistike odpira vrata številnim kariernim priložnostim v različnih industrijah. Od podjetij za prevoz in ponudnikov logističnih storitev do proizvodnih podjetij in trgovinskih velikanov, organizacije potrebujejo strokovnjake, ki lahko optimizirajo operacije, procese in zagotavljajo pravočasno dostavo blaga in storitev. Z diplomo listino iz managementa mednarodne logistike lahko sledite karieri kot logistični analitik, upravitelj verige oskrbe, upravitelj operacij, koordinator prevoza ali nadzornik skladišča, med drugim.


3. Prednosti študija logistike na spletu

V današnji digitalni dobi študij na spletu prinaša številne prednosti. Omogoča prilagodljivost, ki vam dovoljuje usklajevanje študija z delom in osebnimi obveznostmi. Poleg tega vam študij na spletu omogoča učenje v lastnem tempu, priročen dostop do virov in interakcijo z raznoliko skupnostjo študentov iz celega sveta. Udobnost in dostopnost spletnega izobraževanja ga naredita privlačno možnost za bodoče strokovnjake v logistiki.


4. NOA: Sodoben pristop k študiju logistike

Če iščete sodoben in dinamičen način študija logistike, bi morala biti NOA na vrhu vašega seznama. NOA ponuja celovite programe, ki združujejo teoretično znanje s praktičnimi veščinami, pripravljajo študente, da učinkovito rešujejo izzive realnega sveta. S skupino izkušenih članov visoke šole in sodobnimi objekti NOA zagotavlja obogateno učno okolje, ki spodbuja inovacije in kritično razmišljanje.


5. Pogoji za vpis in postopek prijave

Da začnete s študijem logistike na NOA, morate izpolniti pogoje za vpis in dokončati postopek prijave. Vse prijave je treba oddati preko nacionalnega portala (eVŠ). Smernice za izpolnjevanje prijav najdete s klikom na naslednjo povezavo. Pomembno je pregledati smernice za vpis, ki jih zagotavlja NOA, ter pripraviti dobro pripravljeno prijavo, da povečate možnosti sprejema.


6. Industrijska partnerstva in možnosti mreženja

Ena od razlikovalnih značilnosti študija na NOA je močna povezanost s industrijskimi partnerji. NOA sodeluje z vodilnimi podjetji v sektorju logistike, študentom ponuja priložnosti za prakse, sodelovanje v izobraževalnem programu in projekte, ki so relevantni za industrijo. Ta partnerstva omogočajo neprecenljiv stik s poklicnim svetom in povečujejo vašo zaposljivost po končanem študiju.


7. Ekspertiza NOA in metodologija poučevanja

Člani fakultete NOA so strokovnjaki na svojih področjih, kar zagotavlja, da prejmete kakovostno izobraževanje in aktualno znanje. Uporabljajo različne poučevalne metode, vključno s študijami primerov, skupinskimi projekti, simulacijami in predavanji gostujočih strokovnjakov iz industrije. Ti pristopi spodbujajo aktivno učenje, kritično razmišljanje in razvoj praktičnih veščin, kar vas opremi z znanji, potrebnimi za uspeh v logistični industriji.


8. Industrijsko relevantni študijski program

Študijski program na NOA je skrbno oblikovan v skladu z zahtevami industrije in prihajajočimi trendi. Obeležuje ga širok spekter logističnih tem, vključno z upravljanjem verige oskrbe, načrtovanjem prevoza, tehnologijo logistike in trajnostnimi logističnimi praksami. S kombinacijo teoretičnega temelja in praktičnih izkušenj vas program pripravi na izzive sodobnega logističnega okolja.


Študij logistike ponuja pot k nagrajujoči in dinamični karieri. Z pridobivanjem strokovnega znanja na tem področju lahko odklenete številne priložnosti v različnih industrijah ter prispevate k učinkovitemu delovanju podjetij po vsem svetu. NOA za promet in logistiko v Sloveniji ponuja sodoben in inovativen pristop k študiju logistike, opremljajoč študente s spretnostmi in strokovnim znanjem, potrebnim za uspeh. Omogočite si možnosti, razširite svoje obzorje in se odpravite na potovanje, ki bo oblikovalo vašo prihodnost v svetu logistike.


Pogosto postavljena vprašanja


1: Ali lahko študiram logistiko na spletu na NOA?

Da, NOA ponuja spletne programe za študij logistike, kar omogoča prilagodljivost in udobje študentom, ki želijo študirati na daljavo.


2: Kakšni so pogoji za vpis v študij logistike na NOA?

Specifični pogoji za vpis se lahko razlikujejo glede na program in stopnjo študija. Na splošno boste morali predložiti akademske izkaze (prevedene in overjene), diplomo prve stopnje, optični bralnik potnega lista. Glede na to, od kod kandidat prihaja, se lahko zahteva overitev dokumentov. Več o pogojih za vpis najdete tukaj.


3: Ali obstajajo štipendijske možnosti za študente logistike na NOA?

Za šolsko leto 2024/25 pričakujemo, da bodo na voljo nekatere štipendijske možnosti. Predlagamo, da redno spremljate našo spletno stran za dodatne informacije.


4: Ali študij logistike na NOA omogoča mednarodne karijerne priložnosti?

Absolutno! Študij logistike na NOA vam omogoča vpogled v globalno perspektivo in odpira vrata do mednarodnih kariernih priložnosti na področju logistike. Vsak študent, ki diplomira (na prvi stopnji), pridobi poleg diplome NOA tudi certifikat ELA.


5: Kako NOA zagotavlja, da je njen študijski program vedno povezan z industrijo?

Mnogi naši profesorji zasedajo vodilne managerske pozicije v transportnih, logističnih in drugih podjetih.

Sign me up for e-news

bottom of page